Appar som tolkar toner

Dansk radio, visst är den bra? Motsvarigheten till SR Play heter DR LYD och är en streamingtjänst från Danmarks statliga radio. Appen är snygg, enkel och fylld med bra innehåll. Hittar du program som du vill lyssna på senare är det bara att ladda ned dem i appen. Tycker de har ett större utbud av poddar än SR play.

DR LYD är ett bra komplement till kommersiella tjänster där du får köpa noter på nätet. Spotify är ett exempel på betaltjänst. Om du är musiker och behöver inspiration finns bra möjligheter på nätet. Idag kan du köpa noter på nätet utan större krångligheter.

Nu är jag inte musiker själv, vet ej vad som krävs om du ska bli en stor artist. Möjligheterna att få ut sin musik till en stor publik finns idag. Tror att TV-program som IDOL skapat ett intresse att syssla med musik hos många ungdomar. Fördelen idag är att du inte behöver slå dig fram med armbågar mot andra artister i en tävling. Du kan enkelt skapa egen musik via olika program i din dator och därefter ladda upp sångerna på olika musiktjänster.

SHAZAM är en fiffig uppfinning. Mobilappen SHAZAM gör det möjligt att hitta låtar du gillar. Säg att du sitter på en restaurang och hör bra musik spelas i lokalen. Vill du veta låtens namn är det bara att starta SHAZAM och låta den söka genom miljontals låtar för att hitta exakt vilken som spelas för tillfället. När låten lokaliserats kan du öppna upp den i musikprogram som Spotify eller Apple Music. SHAZAM är än så länge helt gratis för privatpersoner. Gissar att de tjänar pengar på att få folk köpa abonnemang hos Apple Music eller Spotify. Tror att Soundhound är en liknande tjänst som SHAZAM. Jag har inte testat Soundhound ännu, men ska ladda ner appen till min telefon och testa den.