Meka innan besiktningen

Blev en löprunda nu på kvällen. Riktigt skönt att komma ut i löparspåren och få upp pulsen i kroppen. Sprang totalt 19 kilometer i skogen och lyckades komma ned till under 2 timmar, vilket är mitt mål med löpningen detta år. Löparslingan ligger en bit hemifrån så jag brukar ofta köra med bilen till löparspåret.

Har en Volvo 240 som modifierats en del under åren. Till helgen är min plan att meka med bilen för att fixa belysningen och laga rost. Beställde belysning och rostskydd på nätet, det är väldigt smidigt att handla online och du har ett smörgåsbord av olika leverantörer att välja mellan. Ett av företagen på nätet som säljer reservdelar och tillbehör för bilar är https://houseofmotorsport.com/sv/.

Om man har bråttom att skaffa reservdelar kan det ibland gå snabbare att besöka Bilia, Mekonomen eller annan butik direkt och hämta reservdelarna där, men annars fungerar nätet bra och kanske är www.l-m-r.se ett alternativ att kika på när du söker bildelar.

Kommer meka med bilen i polarens garage, han har ett stort garage och det går även att hissa upp bilen så man kommer åt bra undertill. Anledningen att jag mekar med bilen denna helg är att den snart ska besiktigas och då vill jag ha kärran fixad så besiktningen går bra.

Bilbesiktningen brukar gå bra, men ibland kan besiktningsmännen vara lite extra petiga med saker som man själv tycker har mindre prioritering i trafiken. En gång fick jag göra ett återbesök med bilen för att ett framljus var lite för mycket uppåtriktat. Jag tyckte det kunde fixas på 1 minut när jag ändå var på plats, men det gick inte besiktningsmannen med på så jag fick åka dit igen en vecka senare. Onödigt besök i mina ögon, men besiktningsföretaget fick inte en extra slant av mig för återbesöket.