Varselkläder gör det enkelt att både verka och synas

Många yrken och arbetsplatser kräver idag certifierade skyddskläder med högsynbarhet, något som hyfsat enkelt uppnås med varselkläder. Det är viktigt att plaggen är certifierade för att säkerställa att skyddet är det rätta, men det är också viktigt att plaggen är sköna och bekväma så att ingen får för sig att ta av dem. De skall passa i alla väder och under årets alla tolv månader, så det säger sig självt att dessa önskemål ställer krav på de företag som tillverkar och tillhandahåller dessa. Ett ytterliggare krav som jag har på mina och mina anställdas varselkläder skall ha, är att de skall vara flamskyddade.

Kläder som fyller de funktioner som de skall och måste fylla

Ofta räcker det med att synas, men ganska ofta jobbar vi i en miljö där det kan uppstå gnistor eller till och med eld och vansinnigt varma olyckstillfällen. Hittills har det aldrig hänt, men OM det en dag uppstår så vill jag veta att jag har tagit alla möjligheter som jag kan för att göra det så säkert som möjligt. Just därför köper vi numer alla våra arbetskläder, vare sig de är vanliga arbetsbyxor eller flamskyddade varselkläder på en plats som har allt vi behöver. De genomsyras av kvalitetstänkande där inget lämnas åt slumpen eller sparas in på för att det skall bli en krona eller två billigare. Visst det kanske kan svida lite i plånboken precis vid inköpet, men den dagen, gud förbjude, som de kommer till användning i ett skarpt läge, då vill jag veta att det är det bästa man kan få.

Better safe than sorry

Jag vet inte om alla tycker och tänker som jag, men jag hoppas att ni jobbar säkert och tänker på säkerheten för alla på arbetsplatsen. Om det är ert ansvar. För mig som sitter i den situationen innebär det att alla utrustas med det som behövs, om det så är flamskyddade arbetskläder eller ett par knäskydd.

Säkerheten framför allt, eller hur?