Pärlor online

Jag tror att mycket pysslande inomhus har ökat under det år vi nu har levt sida vid sida med corona. Många online-butiker som säljer pysselgrejer, garn, tyg och symaskiner har kraftigt ökat sin omsättning under corona. Det känns lite konstigt att vissa företag fördubblar sin omsättning för att vi saknar något att göra när andra aktiviteter har ställts in, medan andra går på knäna och får läggas ned. Nu har nog konkurrensen bland dessa butiker ökat så vi kan köpa billiga pärlor online.

Pärlornas konst har alltid lockat många, ända sedan barnsben när man gick på fritids och dagis och satt och pärlade fina underlägg som fröken sedan strök så pärlorna smälte samman och bildade ett litet plastunderlägg. Många är dessa underlägg som har slagits in i diverse julklappar eller paket och getts till mamma, farmor och mormor som grytunderlägg.

Pärlor som halsband & armband

Roligt är också att det blivit så oerhört populärt igen till och med bland vuxna att tillverka egna armband i resår. Det finns så otroligt många vackra pärlor att skapa med, och något som har attraherat många är att skapa budskap med hjälp av bokstavspärlor. Föreningar och välgörenhetsorganisationer har börjat tillverka massor med fina armband i fina färger och ädla budskap. Allt från ”Min älskade dotter”, ”Till min fina mamma”, ”Fuck Cancer” och så vidare. En del säljer dessa unika handgjorda armband för att tjäna pengar till föreningen eller till organisationen för att tjäna en extra slant eller skänka pengar. Självklart kan man också tillverka olika halsband med dessa vackra och stora utbudet av pärlor.

Att pärla med familjen

En annan aspekt av detta nyfunna intresse att tillverka smycken och annat med hjälp av pärlor är att vi kan göra det tillsammans med våra barn. Jag kan tänka mig att flera familjer börjat få det lite trist hemma eller kanske har tvingats vara hemma från både skola och arbete och vill ha något kul att sysselsätta sig med. Att sitta och tillverka smycken tillsammans kan vara både inspirerande och kul för hela familjen. Kanske kan ni köra en liten tävling med mamma eller pappas vänner på Facebook som jury? Vem har gjort det mest färgglada armbandet eller halsbandet? Eller vem har kommit på det bästa eller finaste budskapet i sitt armband?

Nu är det bara fantasin som stoppar er därhemma från att komma igång med smyckestillverkningen.