Isolerings-tankar?

Ja, man kan gå i flytt-tankar, eller säljtankar. Men även isolerings-tankar tror jag. Sjömarkens är experter på isolering och tilläggsisolering med lösull och något som kan vara bra att veta är att de också kan isolera tak.

Lösull är något som Sjömarkens förespråkar och när det gäller just sned tak så är det just lösull som är det självklara valet. Att isolera tak som oavsett är nyproduktion eller inredning av en befintlig vind så är fördelarna så många att något annat alternativ inte ens existerar idag helt enkelt. Lösullens egenskaper ger nämligen alltid bästa anslutningen runt stödben, takstolar och elrör och du blir därmed helt utan glipor.

Många olika tak – de isolerar allt du vill

Slutna snedtak, öppna/inspekterbara snedtak eller att isolera tak i allmänhet blir en lätt match för Sjömarkens. Just slutna snedtak innebär att både innertak och yttertak lutar hela vägen från själva takfoten ända till nocken samt att hela utrymmet här fylls med isolering. Det finns dessutom snedtak med glespanel vilket egentligen är den vanligaste konstruktionen av tak samt den som Sjömarkens förespråkar. Fördelarna av den konstruktionen är dels möjligheten att känna och se utfyllnadsgraden men också den stora mängd luft som vid spruttillfället kommer in i konstruktionen och lätt kan evakuera mellan glespanelen.

Ett öppet snedtak innebär däremot att snedtaksfacken nås från den plana vinden. Ingen extra håltagning krävs då för att utföra en fyllning av facken, jämfört med slutna snedtak där facket fylls till max. Snedtakets övre del kan då alltså inspekteras uppifrån efter utförs installation, normalt sett från anslutande hanbjälklag. Man släpper ner själva slangen till botten av facket och sen fyller man material till max och tar bort slangen när det är klart. Men du, du behöver faktiskt inte ha koll på detta. För behöver du hjälp – ring Sjömarkens!