Hellre ett utbrott än ett inbrott

Brukar kika på TV när GW Persson är med i olika brottsprogram. Tycker GW är lite vass när det kommer till analyser av brott. Visst, han är en besserwisser i många fall, men han har också ofta en nykter syn på olika skeenden i brottsutredningar. GW hade tidigare ett program ihop med Camilla Kvartoft på SVT. De utgjorde en bra duo som programledare.

Man blir ibland lite uppskrämd av media och alla rapporter kring kriminaliteten i Sverige. Jag kände att det var dags att se över säkerheten i mitt hem. Kontaktade en larminstallatör i Stockholm för en månad sedan. Han var här förra veckan och installerade ett hemlarm. Vi tog hela paketet, vilket innebär att vi har kameror, rörelsedetektor, en larmcentral med en operatörer kopplat till huset m.m. Ingen billig lösning kostnadsmässigt, men nu känns det tryggare.

Det var inte svårt att hitta en larminstallatör i Stockholm, jag gick bara ut på Google och sökte ”larminstallatör Stockholm”. Efter 1 sekund hade jag ett 20-tal bolag att välja mellan.


Utöver larm så har jag även införskaffat mig ett värdeskåp. Jag placerade värdeskåpet i min garderob bakom en galge med kläder.

Utomhus har vi lampor runt huset. Det är en sensor kopplad till varje lampa. Om någon som rör sig på tomten så tänds lamporna automatiskt. Fiffigt och bra för att skrämma iväg bovar som stryker förbi.

Förra veckan tändes lamporna vid 20-tiden på kvällen. Inga konstigheter, det händer ofta att lamporna tänds. När jag gick ut till fönstret för att se vad som var på tomten blev jag lite irriterad. Det var grannens hund som stod o sket på min gräsmatta! Jag schasade iväg honom och informerade min granne att inte släppa ut jycken på min tomt. Har en trevlig granne, men gillar inte hans hund.