Det kom en last med pirror, säckkärror och magasinkärror

Nu har jag börjat på mitt nya jobb. Sitter på ett kontor nere i hamnen o sköter tullhandlingar för ett rederi. Arbetstiteln är nog sjöspeditör och mitt bolag är en s.k. liner agent för andra bolag som vill transportera gods till havs. Vi kör mestadels RORO. RORO innebär att det är fordon som rullas på och av båtarna som vi fraktar.

På Tjörn skeppar vi iväg och tar emot de flesta av våra kunders gods. Förra veckan var jag ute på Tjörn och besökte hamnkontoret. Hjälpte ett par gubbar på lagret med att flytta gods. De hade precis beställt in en container med pirror, säckkärror och magasinkärror. Dessa skulle levereras till två kunder i närheten på ön. Pirror, säckkärror och magasinkärror är vanliga hjälpmedel man har på ett lager när det ska flyttas varor.

Själv har jag bara använt magasinkärra innan. Vi hade en i köket när jag arbetade på restaurang i Kortedala för ett par år sedan. Pirra och säckkärra ser jag sällan, men de är rätt lika i utseendet.

Åkte med Danmarksbåten till Fredrikshamn förra året. På hemvägen såg jag en kille som drog en pirra packad med ett par lock öl. Smart att ta med en liten kärra så du slipper kånka lasten för hand.

Idag blir det en tur till Överskottsbolaget för att köpa sommarmöbler. De har REA på en utgående modell och jag tänkte passa på att skaffa lite möbler till trädgården. Ska se om Överskottsbolaget även har bra priser på målarfärg. Det är dags att måla om baksidan på huset. Baksidan huset är den del som utsätts för mest sol och nu är det dags att måla om fasaden eftersom färgen börjat blekna.

Målarpenslar och färgskrapor har jag hemma. Kommer använda presenning och gamla tyger för att skydda omgivningen när jag målar om fasaden. Innan man startar arbetet tror man inte det kommer bli någon spill av färg, men ofta blir det dessvärre att det skvätter färg här o var när man målar.