Stugor från Vibo är som gjorda för skyltar

Placera en företagsskylt på fasaden till en stuga från Vibo för att synas bättre. Det klassiska citatet ”syns du inte så finns du inte” gäller än idag. Du vet säkert själv när du går nedför en gata med affärer att det brukare finnas ett företag eller butik som sticker ut lite extra. Ägaren har nog tänkt till lite extra för att synas i mängden och fångar kundens uppmärksamhet enklare jämfört med de andra butikerna på gatan.

Företagsskyltar finns i många varianter och former. Jag minns tydligt när vi skaffade skyltar till vårt tidigare kontor. En ny skylt blev ett klart lyft utanför entrén. Företaget passade även på att komplettera med nya skyltar inomhus för WC, konferensrum och städskrubben. Det gjordes också skyltar som sattes upp på stugor i närheten.

Företagets viktigaste skylt är nog skylten som visar logotyp och företagsnamn. Om skylten ska placeras utomhus är det viktigt med ett material som klarar av hårt väder. Plast eller akryl är alternativ när du kollar på företagsskyltar att sätta upp utomhus.

En del företagsskyltar fungerar som guider åt besökare, det kan vara en hänvisning till entrén eller vart du hittar närmaste hiss och toalett.

Kom ihåg att placeringen av skyltar är minst lika viktigt som valet av utformning. En felplacerad skylt missar mottagaren och fyller inte sin funktion. Välj en lämplig plats och se till att den är placerad i ögonhöjd. Om du vill ha rådgivning kring placering av skyltar bör du höra med leverantören där du köper din skylt.